Политика за поверителност

телефон за сигнали

за тютюнопушене

(+359 2) 807 8751

Национална линия

за отказ от тютюнопушене

0700 10 323

eu_logo

10 май 2018г. Световен ден по календара на СЗО на движение за здраве

10 май 2018 г. Световен ден по календара на СЗО на движение за здраве

 

                 В рамките на организираната от РЗИ-Софийска област общоградска кампания в гр. Пирдоп по повод 10 май, Световен ден на движение за здраве, в района на Средногорието се проведоха следните масови изяви:

                 На десети  май в гр. Пирдоп – тематично-свързани беседи във всички учебни заведения, по материали на РЗИ, ученически турнири по футбол, волейбол, източни бойни изкуства.

                 За периода 7-11 май - щафетни игри по лека атлетика, спортни състезания по футбол, народна топка, женска борба,  дартс, планинско колоездене,  - между отборите на училищата в селищата на общини Антон, Пирдоп, Златица, Челопеч, Чавдар и Мирково.

                 На 11 май в спортния комплекс на с. Мирково - масова проява с организиран транспорт на деца от подготвителна група от ДГ на 7 селища от Средногорието, с провеждане на състезания между танцови и мажоретни групи, състави по детско карате,  състезателни игри. 

                 На 12 май –  членовете на ТД Пирдоп и желаещи граждани и гости на  града  участваха в заключителения етап на кампанията от 8.30 ч. - по 3-часов маршрут до хижа Паскал, където се намира обособен заслон и табела с препоръки за здравословен начин на живот, изграден по инициатива на РЗИ-Софийска област през 2014 г., със съвместни средства от МЗ и строително дружество Металопласт гр. Пирдоп - кът за отдих, спортуване и приятни емоции сред природата.

             Изявите бяха анонсирани и отразени от КТ „Средногорие медия“.